dinsdag 9 april 2013

Gemeenteraad sluit milieupark Hoogvliet

Ondanks de inspanningen van het CDA Hoogvliet zullen inwoners van Hoogvliet in de toekomst verder moeten rijden om haar afval kwijt te raken en anders vaker het grofvuil moeten bellen.



Het CDA Hoogvliet heeft er vaak en veel op aangedrongen om het milieubrengstation open te houden in Hoogvliet. Dit resulteerde eind november in de gemeenteraad in een motie van het CDA Rotterdam, waarin extra onderzoek werd gevraagd naar de voorgenomen sluiting. Dit onderzoek is gedaan (na het aannemen van de motie) en het onderzoek heeft de gemeenteraad doen besluiten om in te stemmen met de voorgenomen sluiting.

Niet het resultaat waar het CDA Hoogvliet op gehoopt had, maar de uitkomsten van het onderzoek zijn duidelijk. Zowel de reistijd als –afstand zal niet extreem toenemen, stelt het College van B&W in haar onderzoek. Echter zullen de kosten wel aanzienlijk toenemen als het milieubrengstation open zou moeten blijven en dit bedrag zal ergens vandaan moeten komen. Het College stelt dat dit dan alleen op de personeelskosten behaald zou kunnen worden. Het open houden van het milieubrengstation zou dan ten kosten gaan van bijna 17 banen.

“De toekomst zal uit moeten wijzen wat de omvang van de verschuiving zal zijn naar ‘zelf brengen’ of ‘laten ophalen’. Wij zijn bang dat het ‘laten ophalen’ enorm zal toenemen en daarmee de kosten ook en dan hadden we per saldo veel beter het milieubrengstation open kunnen houden”, zegt Alex Hallema, fractievoorzitter CDA Hoogvliet.

“Ondanks de vele inspanningen die we geleverd hebben zal het CDA Hoogvliet zich neer moeten leggen bij het besluit van de gemeenteraad. Hoogvliet zal helaas verder moeten gaan rijden om haar afval kwijt te kunnen en anders vaker het grofvuil moeten bellen om het op te laten halen. Wat daar het effect van zal zijn gaan we in de toekomst wellicht op straat zien en merken”.

Geen opmerkingen: