dinsdag 9 april 2013

CDA Rotterdam op zoek naar de “eigenheid” van de buitenkernen.

Op 20 december 2012 is in de gemeenteraad van Rotterdam het Bestuurlijk Model Rotterdam vanaf maart 2014 besproken. Het CDA heeft toen een motie ingediend waarin de partij oproept om bij de uitwerking van het besluit over het bestuurlijk model Rotterdam vanaf 2014 de besturen of wijkvertegenwoordigers in de buitengebieden (Rozenburg, Hoek van Holland, Pernis, Hoogvliet) zodanig te voorzien van verantwoordelijkheden, bevoegdheden, budget en ambtelijke ondersteuning dat zij hun lokale bestuurs- of wijk vertegenwoordigende rol kunnen waarmaken, in hun eigen gebied en in relatie tot de gemeente Rotterdam. Een pleidooi voor bestuur dichtbij vanuit de eigen omgeving in plaats vanuit de –verder gelegen- Coolsingel. Het CDA heeft dit om twee redenen gedaan:



1) Inwoners van de buitengebieden in Rotterdam (Rozenburg, Hoek van Holland, Pernis, Hoogvliet) hebben aangegeven zich in eerste instantie bewoner van hun gebied te voelen en pas in tweede instantie Rotterdammer (bron: COS onderzoek, april 2012);

2) Zienswijzen vanuit deze gebieden die zijn ingediend met betrekking tot de bestuurlijke discussie over het toekomstige model steeds de aandacht vestigden op de eigenheid van de gebieden en de eigen bijzondere opgaven benadrukten.

Maar wat is die zogeheten eigenheid nou eigenlijk? Om dat te bepalen heeft het CDA uw hulp als Hoogvlieter nodig. Want wie weet dat nou beter dan de inwoner van Hoogvliet zelf? Wij vragen u bij deze dan ook om ons te vertellen wat de Hoogvlietse eigenheid precies betekent.

• Wat maakt Hoogvliet een “eigen” gebied?

• Waarom dient deze eigenheid behouden te worden?

• Op welke manier kan dat het beste worden ingevuld?

Stuur uw antwoord op bovenstaande vragen voor woensdag 27 februari 2013 naar fractie@cdarotterdam.nl

Met vriendelijke groeten,

Namens het CDA Rotterdam en het CDA Hoogvliet,

Wubbo Tempel en Alex Hallema (fractievoorzitters)

Geen opmerkingen: