dinsdag 9 april 2013

CDA Hoogvliet eist respect in de raadzaal!

Het is onacceptabel en respectloos als je als raadslid je mederaadslid in een debat ontzettend beledigd. “We ‘bevechten’ elkaar in Hoogvliet op inhoud, maar nooit op de persoon”, zegt fractievoorzitter van CDA Hoogvliet, Alex Hallema.




Na een betoog van de IBP-fractievoorzitter tijdens de laatste raadsvergadering maakte Fred Wolfs, fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam een opmerking, dat van weinig respect getuigt. In plaats van antwoord te geven op de gestelde vraag vond hij het nodig te roepen dat “ dat zij maar met pensioen moest gaan en de gemeenschap al voldoende geld had gekost”.


In de raad is al meerdere malen de aandacht gevestigd op het elkaar met respect behandelen. Zo hebben onder andere een aantal leden van de PvdA fractie in het afgelopen jaar verzocht om elkaar met respect te behandelen. De fractievoorzitter van de VVD noemde de door Fred Wolfs gemaakte opmerking tijdens deze raadsvergadering stijlloos en daar sluit Alex Hallema zich volledig bij aan.


Alex Hallema: “Vanaf het begin van de raadsperiode heeft Leefbaar geroepen de materie en dossiers (nog) niet te kennen, niet op de hoogte te zijn etc. en dus geen reactie op de onderwerpen te kunnen geven. Dat is nu wel klaar, dit excuus geldt niet meer, want blijkbaar weten ze wel alles uit het verleden te benoemen en op te rakelen, dus zo onbekend zijn ze blijkbaar niet meer.”


“Bij deze doe ik dan ook het verzoek aan de fractie van Leefbaar om nu eens met voorstellen, initiatieven, en visies te komen. We zijn nu ruim een jaar verder en ik heb nog geen enkel voorstel of visie gezien en wel één hele motie. De oppositie is meerdere malen verweten dat ze alleen maar tegen zijn, maar voor de fractie van het CDA Hoogvliet is dat geen moment aan de orde geweest. De coalitie kan mijn fractie hooguit verwijten erg kritisch te zijn, maar dat horen wij ook te zijn. Wij hebben tot nu toe altijd mee gedacht in oplossingen en mogelijkheden en gezocht naar ‘slimme verbindingen’ en blijven dat ook doen. Het zou fijn zijn als de fractie van Leefbaar dat vanaf nu ook eens gaat doen en stopt met het wijzen naar het verleden en beledigingen rond te strooien.”


“ Laten we ons als raad inzetten voor de Hoogvlieters en ons richten op de toekomst van Hoogvliet. Excuses van de fractie van Leefbaar zou dan ook meer dan op zijn plaats zijn en een mooi begin van samen werken aan de toekomst van Hoogvliet!”

Geen opmerkingen: