dinsdag 9 april 2013

CDA Hoogvliet blij met aangenomen motie buitengebieden

Inwoners van de buitengebieden van Rotterdam, waaronder Hoogvliet, voelen zich vaak vooral inwoners van hun Hoogvliet. Het CDA Hoogvliet heeft er vaak en veel op aangedrongen dat
 hiermee rekening gehouden moet worden bij de toekomst van de deelgemeenten. De gemeenteraad heeft gistermiddag ingestemd met een motie van het CDA Rotterdam om bij de uitwerking van het besluit over het bestuurlijk model Rotterdam vanaf 2014 de besturen in de buitengebieden zodanig te voorzien van verantwoordelijkheden, bevoegdheden, budget en ambtelijke ondersteuning dat zij hun lokale bestuursrol kunnen waarmaken, in hun eigen gebied en in relatie tot de gemeente Rotterdam.



Het CDA wil het bestuur in de buitengebieden lokaal houden om zo te voorkomen dat zij een ondergeschoven kind van de Coolsingel worden. Fractievoorzitter van het CDA Hoogvliet Alex Hallema is blij met deze aangenomen motie. Onze vele overleggen, besprekingen, telefoontjes, mailtjes en brieven hebben zijn nut en uitwerking bewezen. Onze inzet voor Hoogvliet is dus niet voor niks geweest!

Geen opmerkingen: