maandag 17 augustus 2009

PvdA en Leefbaar opgelucht over Wilders

Wilders heeft besloten om niet naar Rotterdam te komen. Naar eigen zeggen heeft dit te maken met het niet kunnen vinden van voldoende (geschikte) kandidaten. Op zich vreemd, want het aantal stemmen die de PVV haalde bij de Europese Verkiezingen zou vermoeden dat er keuze te over was. Als Wilders dan aangeeft dat er te weinig kandidaten waren die geschikt zouden zijn, zegt dat blijkbaar meer over het niveau van de stemmers. Typisch mensen die veel roepen, maar niet de daad bij het woord willen voegen.

Dat fractievoorzitter Ronald Sörensen aangeeft dat het overbodig zou zijn als de PVV naar Rotterdam zou komen verbaast me evenmin. Als de PVV dat namelijk wel had gedaan, had Leefbaar ongetwijfeld kansloos geweest. Hij geeft ook aan dat Leefbaar en de PVV voor 95% op één lijn zitten. Dat klopt wellicht. In één ding zijn ze in ieder geval voor 100% gelijk aan elkaar: Veel roepen en weinig doen! Pretenderen veel voor de Rotterdammers te doen, maar puntje bij paaltje weinig tot geen resultaat.

Fractievoorzitter Peter van Heemst vindt het eveneens ‘zogenaamd’ jammer dat de PVV niet naar Rotterdam komt. Natuurlijk! Zowel PvdA als Leefbaar hadden wsl enorm veel stemmen kwijt geraakt aan de PVV. Achteraf is het altijd makkelijk roepen. Toen de het er nog serieus op leek dat de PVV naar Rotterdam zou komen hoorde je beide partijen niet. Nu blijkt dat ze niet naar Rotterdam komen, staan beide partijen ineens klaar met hun commentaar.

Dit is tekenend voor de wijze waarop deze partijen politiek bedrijven en pretenderen de stad te besturen. Vooral Leefbaar is hier enorm goed in (zijn ze toch nog ergens goed in..) Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan het CDA in Rotterdam. Die doen ook daadwerkelijk wat ze roepen. Wanneer iets niet haalbaar of mogelijk is, roepen ze het ook niet, maar proberen het wel, zonder de realiteit uit het oog te verliezen . Vooral Leefbaar is daar een ster in. Veel roepen en uiteindelijk weinig doen. Onrealistische voorstellen doen en veel stemmen proberen te halen door in te spelen op de onvrede van mensen. De inwoners die op Leefbaar stemmen (en iedereen is daar uiteraard vrij in) hebben niet in de gaten dat ze op een wassen neus stemmen.

Gezien de zetelverdeling in de Rotterdamse Raad zou je jammer genoeg kunnen of moeten concluderen dat dat is wat de Rotterdammers graag willen. Gelukkig heeft het CDA met wethouder Geluk laten zien dat zij niet alleen maar roepen, maar ook daadwerkelijk besturen. Dit werd ook door alle partijen beaamt tijdens meerdere interviews en toespraken rondom zijn vertrek.

Het blijft jammer dat Leonard Geluk vertrokken is. De nieuwe lijsstrekker is nog niet bekend, maar de wijze waarop het CDA altijd heeft bestuurt zal niet veranderen. Het CDA Rotterdam heeft zich altijd hard gemaakt voor het belang van de Rotterdammers en zal dat blijven doen! We maken het niet mooier dan het is, maar zijn wel eerlijk en realistisch. Iedereen is bezig met campagne voeren en dat is ieders goedrecht. Alleen is het aan de inwoners van Rotterdam om in maart 2010 te laten zien wie daadwerkelijk mag gaan besturen en wie er alleen maar roept!

Nog 7 á 8 maanden en dan weten we in wie de Rotterdammers het meeste vertrouwen hebben. Het standvastige en stabiele CDA, de altijd grootste en sceptische PvdA of de altijd schreeuwende en onrealistische Leefbaar?

Geen opmerkingen: