maandag 7 september 2009

Wereldhavendagen trekken 400.000 bezoekers



ROTTERDAM - De Wereldhavendagen in Rotterdam hebben de afgelopen drie dagen naar schatting van de organisatie zo’n 400.000 mensen op de been gebracht.

Volgens een woordvoerder van het havenbedrijf Rotterdam, zondagavond na afloop, waren dat er 75.000 meer dan vorig jaar. Toen kwamen er ongeveer 325.000 bezoekers.

Tijdens deze dagen hadden veel bedrijven in de Rotterdamse haven de deuren geopend. Drie dagen lang waren er tientallen demonstraties en excursies. Voor het eerst in de 32 keer dat de dagen worden gehouden, zijn er excursies in het Engels, zodat ook toeristen aan hun trekken komen. ,,Vooral vrijdagmiddag was het drukker dan normaal,’’ aldus een woordvoerder.

Thema van het evenement was dit jaar Nieuwe Energie. De haven beroept zich erop zeer duurzaam bezig te zijn. Zangeres Sabrina Starke opende vrijdagmiddag de Wereldhavendagen.

Alex Hallema:
"Dat Rotterdam weer een evenement heeft gehad, waarbij geen problemen zijn geweest met hooligans, dat blijkt wel uit de hoge bezoekersaantallen en de weinige berichtgeving rondom dit evenement. Rotterdammers laten zich niet kisten door een stel gekken, die zo nodig moeten knokken!
Laten we onze aandacht nou eens richten op de dingen die goed gaan en gewoon weer trots zijn op het feit dat Rotterdam 400.000 bezoekers naar een evenement weet te trekken zonder een knokpartij!"

1 opmerking:

Buy Tamiflu zei

I dream to visit Rotterdam!