vrijdag 11 juni 2010

Wijziging planning Kaderbrief 2010

De bijdrage van de CDA fractie op het voorstel van het DB om de kaderbrief pas te behandelen in de raadsvergadering van 2 september!!!

Het DB geeft middels deze brief aan dat door bijzondere omstandigheden zoals de late installatie van het DB de kaderbrief na de zomer wordt aangeboden.


Het is vreemd dat het DB
 zich beroept op het feit dat het coalitieprogramma op hoofdlijnen is opgesteld en dat de gezamenlijke visie nog verder moet worden uitgewerkt. Daar heeft Hoogvliet niets aan. De maatschappij staat niet even stil omdat de visie nog moet worden uitgewerkt.

De financiële onderzekerheid is groot, dat is waar, maar dat blijft het altijd. Op dat gebied is veel in beweging.

De samenstelling van de Kaderbrief 2011 zal grotendeels parallel lopen met de opstelling van de begroting. Betekent dat dat de deelraad geen kaders meer kan stellen voor de begroting en dus monddood wordt gemaakt? De Kaderbrief is bedoeld om kaders te stellen en eventueel aan te passen voor de opmaak van de begroting.

De CDA-fractie stelt dan ook dat de door de raad, in september, vastgestelde kaders zeker meegenomen moeten worden in de begroting.

Het DB ziet geen grote problemen aangezien de door te voeren grote bezuinigingen pas spelen vanaf boekjaar 2012. Bezuinigingen moeten echter anderhalf jaar van te voren worden aangekondigd en dus voor 1 juli 2010. Omdat de Kaderbrief later komt willen we graag dat de deelraad voor 1 juli wordt geïnformeerd over de aanpak van de bezuinigingen.

We begrijpen dat het DB in een moeilijke situatie zit met de financiële ontwikkelingen en het nog uitwerken van een visie. Maar om nu, om ons bezig te houden, de voorjaarsnota van 2009 op de agenda van de volgende raadsvergadering te zetten gaat ons te ver. Laten we het wel actueel houden en de voorjaarsnota 2010 op de agenda zetten. Dan weten we waar we aan toe zijn.

En tot slot vragen we het DB de Kaderbrief uiterlijk half augustus te sturen zodat we de tijd hebben ons goed voor te bereiden.

Voorzitter, tot zover de bijdrage van de CDA fractie.

Geen opmerkingen: