woensdag 8 juli 2009

Nieuwe jongerenaanpak in Rotterdam van start

Rotterdamse jongeren tot 27 jaar kunnen voor hulp bij het zoeken naar werk of een opleiding vanaf 1 juli 2009 voortaan op zes locaties in de stad terecht in plaats van één. De vijf werkpleinen in Rotterdam helpen de jongeren die relatief gemakkelijk aan het werk kunnen. Het Jongerenloket aan de Westblaak, dat sinds medio 2004 voor iedereen het aanspreekpunt was, blijft jongeren helpen die extra begeleiding of zorg nodig hebben bij het vinden van werk, opleiding of een andere dagbesteding. Op alle zes locaties werken de medewerkers van intake tot diagnose met dezelfde methodiek waarna jongeren zo nodig 'warm' worden overgedragen.

Met deze nieuwe aanpak voor jongeren is de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam – de diensten Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) en SoZaWe – en UWV WERKbedrijf nog nauwer geworden.

Het doel van de Rotterdamse jongerenaanpak is om jongeren die geen werk hebben, niet op school zitten en vaak geen inkomen hebben weer op weg te helpen naar duurzame economische zelfstandigheid. Bij de begeleiding van jongeren staat onderwijs centraal en dus boven werk en inkomen. Daarnaast is het opsporen van jongeren en ze weer terug naar school begeleiden een belangrijke taak in de sluitende aanpak.

Het CDJA Rotterdam is blij met deze nauwere aanpak en steunt de diensten hier dan ook volop in. Ook is CDJA actief binnen de commissie Duurzaam Jongerenbeleid van de Rotterdamse Jongerenraad, waarin ook wordt gekeken naar de participatie van jongeren binnen Rotterdam. Hiervoor is dan ook een notitie overhandigd aan Wethouder Geluk genaamd “Duurzaam Jongeren Beleid”, waarin wordt opgeroepen tot een beleid waarin jongeren langdurig participeren in Rotterdam.

Het CDJA Rotterdam hoopt dat snel resultaten te merken zullen zijn van deze recente goede ontwikkelingen binnen Rotterdam!

Geen opmerkingen: