woensdag 8 december 2010

CDA zorgen om haalbaarheid MFA’s Zalmplaat en Meeuwenplaat

Afgelopen raadsvergadering heeft de heer Van Rheenen, directeur van de Zalmplaatschool, ingesproken in de raadsvergadering in Hoogvliet. Hij geeft aan dat het onzeker is of de nieuwe Zalmplaatschool er wel komt.




Zoals eerder al aangegeven maakt het CDA Hoogvliet zich hier ook al tijden zorgen om. Toen was de discussie nog of het cultuurhuis er wel of niet mocht komen en dat de gelden hiervoor nog erg onzeker waren. Nu is de discussie of de MFA’s Zalmplaat en Meeuwenplaat er wel komen! Er moet bezuinigd worden, maar waar?


Het CDA Hoogvliet heeft eerder al de vraag gesteld waar men dan de tekorten in de begroting van het cultuurhuis vandaan gaat halen. “Moeten we dan toch kiezen tussen cultuur of onderwijs? Het lijkt er steeds meer op dat wij die keuze straks niet meer hoeven te maken, want zoals het er nu uitziet komt er én geen cultuurhuis én geen MFA’s, aldus Alex Hallema”


De situatie van de Zalmplaatschool is schrijnend en bijna onacceptabel aan het worden. Jarenlang is men al constructief bezig mee te denken over een nieuw te bouwen MFA, waarin onder andere de Zalmplaatschool gehuisvest zou gaan worden. Nu blijken ook die plannen op losse schroeven te staan. De kinderen zitten letterlijk in de kou en dat kan niet de bedoeling zijn.


De CDA Hoogvliet zal haar zorgen in ieder geval bij de CDA-fractie en de wethouder in Rotterdam uiten. Het CDA Hoogvliet zal er alles aan doen wat in haar mogelijkheden ligt om te voorkomen dat het college op 1 december besluit tot het niet bouwen van deze MFA’s. Wij laten de 450 leerlingen van de Zalmplaatschool niet in de kou staan, aldus Alex Hallema.


Geen opmerkingen: