woensdag 27 januari 2010

CDA Hoogvliet maakt het verschil!

Vriend en vijand zijn het eens over Hoogvliet. Door de herstructurering is de leefbaarheid enorm verbeterd. Hoogvliet is ruim en ligt landelijk in het groen, met goede voorzieningen en een warm verenigingsleven. Maar Hoogvliet is er nog niet. Het CDA gaat meer
aandacht schenken aan de relatie tussen opgroeien, wonen, werken, samenleven en ondernemen binnen (één ouder) gezin-nen en familie.

Er zijn meer betaalbare woningen nodig voor jonge Hoogvlieters die, nu nog thuiswonend, op eigen benen willen staan. Het CDA in Hoogvliet wil levendige creatieve lokale kunst en cultuur stimuleren met daarbij een eigen plek voor een permanente galerie met kunstonderwijs voor jong en oud. Het cultuurhuis wordt een plek waar jong en oud kunnen genieten van allerlei soorten muziek en voorstellingen.

Het CDA vindt de regie over het eigen leven belangrijk en wil in zogeheten woonzorg-servicezones maatwerk per wijk leveren. Denk daarbij aan levensloopbestendige woningen, barrièrevrije en veilige looproutes, bereikbaar en openbaar vervoer, toegankelijke wijk-voorzieningen in de directe woonomgeving, voldoende parkeer-plaatsen voor personen met fysieke beperkingen, multifunctionele dienstverlening en aanpasbaar bouwen.

Het CDA pleit voor een krachtige deelgemeente waarbij Hoogvlieters in een zo vroeg mogelijk stadium, voorafgaand aan politieke besluitvorming mee doen, mee praten en mee beslissen. Samen verantwoordelijk voor Hoogvliet, een Hoogvliet waar men trots op kan zijn.

Het CDA in Hoogvliet wil dat Hoogvlieters mee denken, mee praten en mee beslissen voordat politieke besluitvorming plaatsvindt. Besluitvorming moet transparant en duidelijk zijn. Het gaat tenslotte over uw woon- en leefomgeving. Wij willen dat er mét u besloten wordt en niet óver u.

Het CDA Hoogvliet heeft voor de verkiezingen van maart 2010 weer een lijst kunnen samen-stellen van 7 kandidaten (waarvan 3 nieuwe gezichten) om dit voor u waar te gaan maken.

1 Marianne van der Ham
2 Ed van de Peppel
3 Alex Hallema
4 Fred van der Ham
5 Matthijs Visser
6 Carin van Toornburg
7 Arnold van der Heijde

Geen opmerkingen: