maandag 30 november 2009

Van Heeswijk, Verhagen en Hirsch-Ballin naar CDJA congres


Persbericht

Den Haag – 26 november 2009

Komend weekend zal het CDJA haar najaarscongres houden in het Limburgse Kerkrade. CDA partijvoorzitter Peter van Heeswijk, de ministers Maxime Verhagen en Ernst Hirsch-Ballin zullen daarbij de christendemocratische jongeren toespreken.

Eigen geluid

Centraal staat tijdens het congres de aandacht voor grote steden. CDJA voorzitter Jeroen van Velzen: “Er ligt een scherp discussiestuk over grote steden als raadstuk voor. Wij als CDJA-ers komen met een heldere visie op grote stedenbeleid. Het raadstuk gaat in op sociale cohesie en integratie, veiligheid en woningbeleid en mobiliteit en duurzaamheid; stuk voor stuk onderwerpen die voor ons jongeren heel belangrijk zijn.”

Jongeren nemen verantwoordelijkheid

CDA partijvoorzitter Peter van Heeswijk is het volledig met van Velzen eens. Ook ziet hij een grote rol voor jongeren weggelegd bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Heeswijk: “In diverse grote steden staan jongeren hoog op de kieslijsten met als topper Rotterdam, waar Ruben Mink met zijn twintig jaar op plek twee staat. Geweldig om te zien dat jongeren in grote steden hun verantwoordelijkheid nemen.”

Nieuwe samenstelling Dagelijks Bestuur

Dat jongeren steeds meer bereid zijn om politieke en bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen blijkt ook uit het feit dat er dubbele voordrachten zijn van voor nagenoeg alle vacante Dagelijks Bestuursposten. Aanstaande zaterdag 28 november zullen de leden van het CDJA nieuwe Dagelijks Bestuursleden kiezen voor de posten Secretaris, Penningmeester en Communicatie. Marcel Migo, David van Dis en Caroline Tax treden na twee resp. een jaar af.

Geen opmerkingen: