donderdag 22 oktober 2009

CDJA Rotterdam rekent op leden


ROTTERDAM – Het CDJA Rotterdam heeft een motie ingediend op de ALV van het CDA Rotterdam op 30 september. De motie werd onder luid applaus aangenomen door alle leden van het CDA Rotterdam.

Het CDJA Rotterdam wilde met deze motie aandacht vragen voor de jongeren in Rotterdam. Dat de leden zich kunnen vinden in dit voorstel, bleek wel uit het applaus dat zij kregen bij de stemming over de motie. Rotterdam is een stad vol jongeren en politiek leeft onder jongeren. Alex Hallema, vice-voorzitter van het CDJA Rotterdam geeft aan dat je het simpelweg kunt zien aan de groei van onze afdeling in Rotterdam. “Jongeren moeten de toekomst gaan vormen en dat moet je dan ook terug laten komen in de samenstelling van de lijsten. Zeker in deze tijd, waarin jongeren steeds belangrijker worden, maar waarin stages en werkplekken steeds minder lijken te worden en de werkloosheid onder jongeren alleen maar toeneemt. Onze oproep was duidelijk denk ik.”

Op 7 november zullen de lijsten worden voorgelegd aan de leden en dan zal moeten blijken of er gehoor is gegeven aan die oproep. Het CDJA Rotterdam zal in ieder geval haar uiterste best doen om jongeren op een verkiesbare plaats te krijgen. Alex Hallema: “Wij rekenen op een constructieve ledenvergadering, zoals dat bij het CDA gebruikelijk is. Wij zullen gezamenlijk en op ludieke wijze naar deze ALV gaan en daar onze stem, de stem van de jongeren laten horen.”

Geen opmerkingen: